Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Adatvédelmi alkalmazás a Montanától

Index
2003.06.16. 18:57
A Montana Rt. által kifejlesztett MonSafe képes pillanatok alatt bármilyen állomány titkosítására, miközben az eredeti helyén a titkosítani kívánt adatnak semmi nyoma nem marad.

A MonSafe képes az adathordozón lévő fájlokat saját könyvtárszerkezetébe befogadni. Ez a folyamat a rejtjelezés, melynek során a fájlt az eredeti helyéről eltüntetve titkosított formában saját magában tárolja tovább. A program lehetőséget biztosít könyvtárak titkosítására is, ilyenkor a kiválasztott könyvtár alkönyvtárai is rejtjeleződnek.

A telepítéskor generált RSA kulcspár és a felhasználó által a megadott jelszó birtokában a MonSafe segítségével készíthet a felhasználó egy vagy több "safe" fájlt. Ha egy ilyen safe fájlt egy másik telepítéskor generált RSA kulccsal próbálnánk megnyitni, akkor a program nem lenne képes az adott safe-hez hozzáférni, mert az egyedi azonosítót nem tudná kinyerni a safe-ből. Ez lehetőséget biztosít arra is, hogy egy gépen több felhasználó is használhassa bejelentkezés után a MonSafe-t, ugyanis csak a saját safe-jeiket tudják megnyitni.