Valér
4 °C
8 °C

Minden második német az interneten

dpa
2003.06.23. 18:46
Tavalyhoz képest 5,4 millió fővel bővült és 32,1 millióra nőtt az internetezők németországi tábora. Ez annyit tesz, hogy az ország 14 év feletti lakosságának fele használja a világhálót, derült ki az Emnid és a "D21" kezdeményezés közös felméréséből.

Viszont a németek 43 százaléka változatlanul hallani sem akar a világhálóról. A szociálisan hátrányos helyzetűek és az idősek számára pedig szinte elérhetetlen ez a terület. Ezen kívül férfiak aránya is tovább fokozódik. A 30 ezer fő bevonásával készült országos felmérés alapján 14 és 40 év között a férfiak 80 százaléka és a nők 68 százaléka szörföl a világhálón.

Ezzel a két nem között tovább nyílott az olló. A jelenség oka egyebek mellett az internetes szolgáltatók reklámstratégiájában rejtezhet. Úgy kínálják az internetet, mintha egy autót akarnának eladni: az előnyök kihangsúlyozása helyett a sebességre helyezik a hangsúlyt. Nagy meglepetést jelentett ugyanakkor az elmúlt évhez képest, hogy már minden második német munkanélküli használja az internetet.