Melinda, Vivien
-4 °C
3 °C

Új összekapcsolási szerződést kötött az eTel és a Matáv

Index
2003.06.26. 15:56
Az eTel Magyarország Kft. és a Matáv Rt. aláírta a két cég közötti új, a május 19-én a Hírközlési Döntőbizottság (HDB) által jóváhagyott LRIC árakon alapuló összekapcsolási szerződést. Ezáltal a két szolgáltató között tavaly májusban aláírt megállapodást követően fizikailag is lehetővé vált az összekapcsolódás.

Az eTel azzal számol, hogy az új szabályozás külön figyelmet fordít majd a szolgáltatók egymás közötti költségelszámolásának átláthatóságára.

Az összekapcsolási szerződést a felek rekordidő, kevesebb, mint 2 hét alatt tárgyalták le. Az eTel Magyarország a távközlés liberalizációs folyamatának kezdetén, 2002 januárjában nyújtotta be az összekapcsolásra vonatkozó első ajánlatát a Matávnak.

Közleménye szerint az eTel volt Magyarországon az első nem mobil távközlési szolgáltató, amely az új hírközlési törvény feltételei szerint kötött összekapcsolási szerződést egy másik telekommunikációs szolgáltatóval, jelesül a Pannon GSM-mel, majd a többi szolgáltató vállalattal is sorra megállapodott.