Auguszta
-3 °C
2 °C

Megszűnik a Westel 450 koncessziós szerződése

MTI
2003.06.30. 15:46
Kapcsolódó cikkek (1)
A hónap végével megszűnik a Westel Rádiótelefon Kft. NMT 450 rendszerű mobil távközlési szolgáltatás nyújtására szóló koncessziós joga, így a társaság gyakorlatilag befejezi működését.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) hétfői közleménye szerint a koncessziós szerződés megszüntetéséről szóló megállapodást Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, valamint Makai Bence, a Westel Rádiótelefon Kft. ügyvezető igazgatója írta alá.

A társaság a szolgáltatás megszűnését 60 nappal megelőzően már megkezdte nyilvántartott előfizetőinek értesítését, s tájékoztatta őket a mobil rádiótelefon szolgáltatások további igénybevételének lehetőségeiről.

A társaság indoklása szerint az évek során az NMT 450 technológia korszerűtlenné vált, és a GSM szolgáltatók megjelenésével az ügyfelek száma folyamatosan apadt. Az ügyfélszám mára olyan alacsonyra süllyedt, hogy a Westel Rádiótelefon Kft. csak jelentős veszteséggel tudná a szolgáltatást folytatni, áll az IHM közleményében.

A társaság vállalta, hogy előfizetői számára lehetővé teszi a mobil GSM-szolgáltatás igénybe vételét. Ennek során a Westel Rádiótelefon Kft. az új szolgáltató által felajánlott GSM készülék és SIM kártya költségeit magára vállalja annak érdekében, hogy a szolgáltató váltása során az előfizetőt anyagi teher ne érje.

A Westel Rádiótelefon Kft. kötelezte magát arra is, hogy ügyfelei új hívószámának bemondásáról 2 hónapon keresztül gondoskodik. Törekszik arra is, hogy minél több ügyfele megtarthassa eddigi telefonszámát, ez azonban a behívó számra - 0660 - nem vonatkozik.