Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Felszámolják a szécsényi elektronikai kft-t

MTI
2003.06.30. 16:47
Felszámolják a 900 dolgozót foglalkoztató szécsényi központú Elektronikai és Mechanikai Termelő és Szolgáltató Kft.-t, közölte Gulyás Imre ügyvezető igazgató hétfőn az MTI-vel.

A kft. csődjét az okozta, hogy nem tudták pótolni a német Grundig cég felszámolása miatt bekövetkezett több mint 30 százalékos megrendelés-kiesést. Az igazgató elmondta, hogy jogerőssé vált a cégbíróság felszámolásra vonatkozó végzése. Gulyás Imre nem tudott nyilatkozni arról, hogy mi lesz a dolgozók sorsa.

A felszámolást végző budapesti Reorg Gazdasági és Pénzügyi Rt.-nél arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a Reorg még nem kapta meg a cégbíróság jogerős végzését. Ennek birtokában jelölik ki a felszámoló biztost.

A kft. még májusban jelentette be a Nógrád Megyei Munkaügyi Központnak, hogy 360 dolgozó elbocsátását tervezi, ezt követően azonban nem küldött konkrét neveket tartalmazó listát.

Az MTI értesülése szerint a munkaügyi központ munkába helyezést elősegítő bizottság létrehozását ajánlja majd fel a felszámoló biztosnak, az elmaradt munkabérek kifizetésére pedig a bérgarancia alap nyújt fedezetet.