Alfréd
-2 °C
2 °C

Modemes internetezés tizennégyszeres sebességen?

The Register
2003.07.18. 11:11
Egy szoftverrel tizennégyszeresére lehet gyorsítani a modemes böngészés és levelezés sebességét, állítja az adattömörítéssel foglalkozó QuikCAT Technologies vállalat.

A Miliki Dialup Accelerator szoftver a vállalat által szabadalmaztatott tartalomfüggő tömörítési technológiát használja az adatok méretének csökkentéséhez, ezért például a weboldalak esetében csak hat százalékos javulást lehet elérni, mivel azok sok tömörített JPEG és GIF képet tartalmaznak.

A QuikCAT elsősorban a modemes felhasználóknak kínálja szoftverét, de az bármilyen interneteléréssel használható. A modemek már eleve használnak tömörítést, de a vállalat talált egy megoldást a további méretcsökkentésre.

A vállalat elmondása szerint a technológia bármilyen internetszolgáltatóval működik, hiszen a Miliki Dialup Accelerator nem csupán egy szoftver, hanem egy szolgáltatás, amelyet harminc dollárért lehet igénybe venni. A tömörítés úgy működik, hogy a kliens szoftver a QiukCAT tömörítést végző szerverén keresztül tölt le minden adatot.