Valér
4 °C
8 °C

Tartanak az adatvesztéstől az európai vezetők

Napi Gazdaság
2003.07.23. 10:42
Az európai vezetők negyven százaléka szerint vállalatuk adattároló rendszere sérülékeny, és katasztrófa esetén adatvesztés következne be. Nagy részük szerint az adatok helyreállítása három napig is eltarthat.

A katasztrófatűrő háttértárrendszereket is gyártó EMC és az üzleti kutatásokkal foglalkozó NOP Technology hét ország nagyvállalatainak és más nagy szervezeteinek 254 vezetőjét kérdezte meg, és úgy találta, hogy az üzleti vezetők negyven, az informatikai vezetők negyvennégy százaléka érzi úgy, hogy fontos üzleti adataik sebezhetők és elveszhetnek.

A sebezhetőséggel kapcsolatos vélemények éles kontrasztot mutatnak az amerikai eredményekkel, ahol nagy a különbség az üzleti és informatikai vezetők véleménye között. A megkérdezett 274 amerikai vezető közül az üzleti vezetők mindössze tizennégy százaléka érezte úgy, hogy adataik elveszhetnek, szemben az informatikai vezetők ötvenkét százalékával.

Az üzleti és informatikai vezetők negyede (25 és 23 százaléka) látja úgy Európában, hogy három vagy több napra lenne szükségük egy katasztrófa után a normál üzleti működés visszaállítására. Ezzel szemben a megkérdezett amerikai üzleti vezetők mindössze kilenc százaléka, és az informatikai vezetők huszonhárom százaléka vélekedett hasonlóan.