Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

A SuSE és az IBM közös rendszere biztonsági tanúsítványt szerzett

2003.08.06. 08:23
A SuSE és az IBM bejelentették, hogy a két vállalat megkapta a "Common Criteria Security Certification" névre hallgató biztonsági tanúsítványt IBM eServer xSeries-en futó SuSE Linux Enterprise Server 8-ra. A két vállalat ezzel jelentős lépést tett a Linux kormányzati és vállalati alkalmazási terülteken történő felhasználása érdekében. Ez az első linuxos rendszer, mely biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik.

A Common Criteria (CC) egy nemzetközileg elismert ISO szabvány, amelyet többek között az amerikai kormány, európai országok és más szervezetek használnak biztonságtechnikai minősítéshez. A Common Criteria szabványos módon és szigorú követelményrendszerrel határozza meg, hogy minek kell felelnie egy terméknek. Elismertsége széles körökre terjed ki.

Az IBM eServer xSeries gépeken futó SuSE Linux Enterprise Server 8 az Evaluation Assurance Level 2+ minősítést érte el, melyet EAL2-ként is hívnak. Az IBM és a SuSE azt is bejelentette, hogy célba vették a Linux magasabb szintű, Controlled Access Protection Profile (EAL3+) minősítést is.