Krisztina
19 °C
25 °C

Megszűnik az Eurohívó koncessziós szerződése

2003.08.15. 16:24
Az IHM és az Eurohívó Magyarország Személyhívó Koncessziós Rt. végelszámolója megállapodást írt alá a társaság koncessziós szerződésének megszüntetéséről.

A megállapodás értelmében 2003. augusztus 15-ével az Eurohívó Rt. ERMES rendszerű személyhívó szolgáltatás nyújtására szóló koncessziós szerződése és koncessziós szolgáltatási joga megszűnik, és a társaság befejezi a szolgáltatás nyújtását. Az Eurohívó a szolgáltatás megszűnése előtt 60 nappal megkezdte nyilvántartott előfizetői értesítését a szolgáltatás megszüntetéséről.

A megállapodást az Eurohívó Rt. kezdeményezte, mivel az évek során rohamosan csökkent a kereslet személyhívó szolgáltatás iránti, s az ügyfelek száma olyan alacsonyra süllyedt, hogy a társaság csak jelentős veszteséggel tudná a szolgáltatást tovább nyújtani.

Az Eurohívó Rt. a megállapodásban vállalta, hogy valamennyi kötelezettségét teljesíti, és gondoskodik az addigi szolgáltatás helyettesítésére alkalmas megoldás biztosításáról. A Westel Mobil Távközlési Rt. vállalta, hogy az Eurohívó Rt. minden ügyfele számára lehetőséget biztosít a kiváltó szolgáltatás (egyirányúsított mobil szolgáltatás) igénybevételére. Emellett a társaság gondoskodik arról, hogy két hónapon át valamennyi hívó felet hangbemondás útján tájékoztatja a szolgáltatás megszűnéséről.