Valér
4 °C
8 °C

Kereszttűzben a német ökoáram

MTI
2003.08.22. 12:54
A német villamosipari szövetség (VDEW) a megújítható energiaforrások hatékonyságának javítására szólított fel, mondván, hogy a mai feltételek mellett az ország számára egy kiegyenlített, vegyes energiaforrásokra épülő energiagazdálkodás lenne a megfelelő. A szövetség Jürgen Trittin zöldpárti környezetvédelmi miniszternek írt figyelmeztetésében hangoztatja azt, hogy a miniszter javaslata a környezetbarát energiaféleségek gyors ütemű fejlesztéséről még tovább fogja növelni a fogyasztókra háruló terheket.

A szövetség híve annak, hogy a jövőben több "ökoáramot", vagyis a megújítható energiaforrások hasznosításával előállítható áramot termeljenek, ellenzi azonban azt, hogy támogassák a nem hatékony energiatermelést is. " A megújítható energiaforrások minden áron való fejlesztése nem erősíti az ellátás biztonságát, de nem szolgálja a környezetvédelmi célokat sem" - hangsúlyozta a szövetség vezetője.

Trittin korábban azt a célt fogalmazta meg, hogy 2010-re a megújítható energiaforrások arányát a mostani 8 százalékról 12,5 százalékra növeljék.