Jolán
2 °C
4 °C

Microsoft-támogatás fogyatékkal élő és szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak

2003.09.02. 15:43
A Microsoft Magyarország Kft. 50 000 US dollárt (közel 12 millió forintot) ajánlott fel a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Szakképző, Speciális Szakképző Iskolája és Kollégiuma számára. Az iskola és kollégium tanulói fogyatékkal élő illetve szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok, akik magas szintű számítástechnikai oktatásban részesülnek. A Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Szakképző, Speciális Szakképző Iskolája és Kollégiuma 1997-ben kezdte meg működését. A három intézményegységből álló együttes mindegyikében van számítástechnikai képzés, a nyíregyházi központi intézményben pedig kizárólagosan a számítástechnika felhasználására épülő szakmai képzés folyik.

A Microsoft Magyarország támogatásának segítségével az iskola számára lehetővé válik a számítógéppark korszerűsítése, ami 60 darab, négy évnél idősebb számítógép lecserélését jelenti. Az újonnan beszerzett számítógépek közül 50 darab a nyíregyházi központi intézmény számítógépparkjának fejlesztését szolgálja, 5-5 darab pedig a balassagyarmat-nyírjesi, illetve a Bakonyszentkirály-Sövénykúton található tagintézményekbe kerül. Emellett 3 darab szkennert és különféle hálózati eszközöket is beszereznek, az új 19"-os monitorok a fogyatékkal élő, látáskárosult fiatalok hatékonyabb tanulását segítik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?