Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Budapesten lesz a Fiatal Tudósok Versenyének döntője

MTI
2003.09.03. 09:07
Az idén Budapesten rendezik meg a Fiatal Tudósok Versenyének döntőjét. Az Európai Unió által szervezett megmérettetésre szeptember 20-26. között kerül sor.

Az egyes európai országokban megrendezett versenyeken évente több mint harmincezer 15-20 év közötti fiatal tudósjelölt indul. Az EU-döntő lehetőséget nyújt a legjobban szerepelő 90-100 versenyző számára, hogy bemutassa tudományos eredményeit. Magyarország tizenegy éve csatlakozott a versenyhez, a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny megrendezésével.

Az egyhetes verseny során a fiatalok tudományos előadásokon, beszélgetéseken is részt vesznek, és megismerkednek Magyarország tudományos életével, kultúrájával. Az Európai Szabadalmi Hivatal alelnöke előadáson ismerteti majd a fiatalokkal az iparjogvédelem alapjait. A résztvevők Nobel-díjas tudósoknak és az MTA elnökének tehetnek fel kérdéseket. A fiatal tudósjelölteket a Paksi Atomerőmű is vendégül látja egy szakmai kiránduláson.

A Magyar Innovációs Szövetség, az Oktatási Minisztérium és a Magyar Szabadalmi Hivatal által közösen szervezett budapesti verseny fővédnöke Mádl Ferenc köztársasági elnök. A díjkiosztó ünnepséget az Országházban 2003. szeptember 25-én rendezik, amelyen a tervek szerint Szili Katalin házelnök köszönti a fiatalokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!