Ilona
17 °C
32 °C

Kulcsszerepet kap a szélessávú internet

MTI
2003.09.05. 07:36
Az internet versenyképesség-javító hatása azon múlik, hogy milyen mértékben terjed el a szélessávú elérések használata, foglalta össze Kovács Kálmán informatikai miniszter a csütörtökön Olaszországban megtartott miniszteri találkozón elhangzottakat.

Az Informatikai ás Hírközlési Minisztérium (IHM) vezetõje kifejtette: a Viterboban tartott találkozón arról is szó volt, hogy miképpen lehet támogatni a szélessávú internet elterjedését. Kovács Kálmán a magyarországi helyzetrõl elmondta: miközben az internet elterjedtsége európai összehasonlításban alacsony, a széles ávot használók 25-30 százalékos aránya már magasabb, mint az európai átlag. Kovács Kálmán a magyarországi fejlõdés kapcsán megjegyezte azt is, hogy az elmúlt egy évben háromszorosára nõtt a szélessávra elõfizetõk száma.

A szabad demokrata politikus az informális miniszteri találkozón elmondta: a jelenleg legelterjedtebb szélessávú szolgáltatást, az ADSL-t mintegy 20 internetszolgáltató kínálja Magyarországon. Kifejtette: a becslések szerint az ország lakosságának 45 százaléka ma olyan településen lakik, ahol egyáltalán nincs szélessávú internet.