Jolán
2 °C
4 °C

Kulcsszerepet kap a szélessávú internet

MTI
2003.09.05. 07:36
Az internet versenyképesség-javító hatása azon múlik, hogy milyen mértékben terjed el a szélessávú elérések használata, foglalta össze Kovács Kálmán informatikai miniszter a csütörtökön Olaszországban megtartott miniszteri találkozón elhangzottakat.

Az Informatikai ás Hírközlési Minisztérium (IHM) vezetõje kifejtette: a Viterboban tartott találkozón arról is szó volt, hogy miképpen lehet támogatni a szélessávú internet elterjedését. Kovács Kálmán a magyarországi helyzetrõl elmondta: miközben az internet elterjedtsége európai összehasonlításban alacsony, a széles ávot használók 25-30 százalékos aránya már magasabb, mint az európai átlag. Kovács Kálmán a magyarországi fejlõdés kapcsán megjegyezte azt is, hogy az elmúlt egy évben háromszorosára nõtt a szélessávra elõfizetõk száma.

A szabad demokrata politikus az informális miniszteri találkozón elmondta: a jelenleg legelterjedtebb szélessávú szolgáltatást, az ADSL-t mintegy 20 internetszolgáltató kínálja Magyarországon. Kifejtette: a becslések szerint az ország lakosságának 45 százaléka ma olyan településen lakik, ahol egyáltalán nincs szélessávú internet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?