Olivér
4 °C
8 °C

Tony Blairt támadja egy féregvírus

Index
2003.09.05. 12:00
A Sophos vírusirtó cég felfedezett egy emailben terjedő féregvírust, amely arra specializálódott, hogy Tony Blair brit miniszterelnököt szapulja. A W32/Quaters-A egy olyan szöveget terjeszt, miszerint Blair az adófizetők pénzét az illegális bevándorlók üldözésére vesztegeti, pedig költhetné az egészségügyre vagy az oktatásügyre is.

A féregvírus eközben fájlokat ír át a felhasználó számítógépén, és megpróbál DoS-támadást indítani a brit miniszterelnök honlapja ellen.

Politikusok ellen forduló vírusra már korábban is volt példa. Léteztek példányok, amelyek a Pakisztán és India közti vitában foglaltak állást, illetve Bill Clintont támadták.

Margaret Thacher korábbi brit miniszterelnöknek a Fu Manchu vírussal gyűlt meg a baja. Amikor a felhasználó begépelte Thatcher, Reagan, Botha vagy Waldheim nevét, a vírus változatos szidalmakat fűzött a szöveghez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?