Olivér
4 °C
8 °C

Magyar-orosz hírközlési megállapodás

MTI
2003.09.08. 17:01
A megállapodás révén olyan területek kerültek az előtérbe, mint a digitális írástudás elterjesztése, a digitális szakadék csökkentése, az e-közigazgatás, az elektronikus kereskedelem, illetve az informatikai biztonság. A dokumentumban a hírközlési kapcsolatokat érintően kiemelt témaként szerepel a digitális televíziós és rádiós műsorszórás is.

A hírközlés és az információs technológiák terén való együttműködésről szóló megállapodást Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Leonyid D. Rejman orosz informatikai és hírközlési miniszterrel hétfőn délután írta alá Budapesten. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) közleménye szerint a megállapodás megfogalmazza a hírközlés és az információs technológiák terén való magyar-orosz együttműködés fő irányvonalait, és keretet ad a kétoldalú kapcsolatok e területeken való továbbfejlesztéséhez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?