Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Laptopot vesznek a hódmezővásárhelyi városatyák

MTI
2003.09.11. 09:16
Laptopot kell vásárolniuk a hódmezővásárhelyi városatyáknak jelentősen megemelt képviselői tiszteletdíjukból, hogy csökkenjenek az önkormányzat sokszorosítási költségei - mondta el Pacskó Noémi sajtóreferens az MTI-nek. A tervek szerint 2004. januárjától a rendelettervezeteket, az előterjesztéseket és beszámolókat elektronikus formában kapják meg a képviselők, ezzel rengeteg munkát, pénzt megspórolva a hivatalnak - tette hozzá.

A közgyűlés Horváth László szabad demokrata helyi képviselő önálló indítványa alapján döntött úgy, hogy az önkormányzat tagjainak több mint 40 százalékkal megemelt tiszteletdíjuk egy részét hordozható számítógép vásárlására kell fordítaniuk.

A beadvány azért született, mert a közgyűlési és a bizottsági üléseket megelőző napokban a polgármesteri hivatal apparátusára jelentős terheket ró a néha 400-500 oldalt is elérő közgyűlési anyagok sokszorosítása - mondta a képviselő az MTI-nek. Csongrád megyében nem Hódmezővásárhely az első település, ahol laptopokat vásárol az önkormányzat. A székkutasi testület tagjai négy évre lemondtak tiszteletdíjukról, és a pénzből hordozható számítógépeket vásároltak.