Jolán
2 °C
4 °C

Nagy Testvér Díj harmadszor is

Index
2003.09.11. 14:32
Szeptember 1-től 25-ig immár harmadik alkalommal lehet jelöléseket tenni az interneten, hogy idén melyik cég, állami szervezet és magánszemély kapja meg az elektronikus magánszféra megsértésért járó Nagy Testvér Díjat. A Nagy Testvér Díjat a nemzetközi gyakorlatnak mindig megfelelően azok kapják meg, akik/amelyek éppen a legtöbbet tették az emberek (elektronikus) magánszférájának megsértéséért. A magánszféra védelméért legtöbbet tevő szervezet vagy magánszemély a pozitív e-privacy díjat nyeri el. Miután az internetes jelölések szeptember 25-én lezárulnak, a zsűri ellenőrzi a beérkezett infromációkat, és tájékozattja az érintetteket is, akik megtehetik ellenvetéseiket. A jelöltek listáját október 25-én teszik közzé az interneten, ahol november 6-ig lehet majd arra szavazni, hogy ki nyerje el közülük a közönségdíjat.

2001-ben az Igazságügyi Minisztérium, a Tesco-Global Rt., Répássy Róbert és az Országimázs Központ, 2002-ben pedig a Microsoft, a Magyar Rádió, Lakat T. Károly, és a BSA Magyarország kapott Nagy Testvér Díjat. A Pozitív E-privacy Díjat 2001-ben Majtényi László, 2002-ben pedig a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete nyerte el. A Technika az Emberért Alapítvány a Privacy International engedélyével és annak előírásait követve jár el. A Nagy Testvér Díjat - immár harmadik alkalommal - a Soros Alapítvány támogatja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?