Szilárda
-4 °C
3 °C

Elektronikus folyóiratgyűjteményt kapnak a könyvtárak

MTI
2003.09.16. 09:11
Mintegy nyolcezer elektronikus folyóiratot érhetnek el a magyar könyvtárak egy adatbázisból, amelynek használatáról a kulturális minisztérium az EBSCO Publishing szolgáltatóval 2005-ig szóló szerződést kötött. Az adatbázisok nagyobbik része nemzetközi tudományos kiadók angol nyelvű folyóiratait tartalmazza, többek között a humán és társadalomtudományok, természettudományok, orvostudomány, gazdaságtudomány és üzleti információ területéről. A tudományosfolyóirat-gyűjtemények mellett a csomagban szerepel két, kifejezetten közkönyvtárak számára összeállított folyóirat-adatbázis is.

Az országos felhasználási szerződés kedvezményezettjei a nyilvános könyvtárak, a felsőoktatási könyvtárak, valamint a nonprofit intézmények és szervezetek könyvtárai. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának (NKÖM) közleménye szerint a megállapodásnak köszönhetően a nagy tudományegyetemek mellett a közkönyvtárak is bekapcsolódhatnak előfizetéses tudományos információforrások szolgáltatásába.

Az adatbázist használó könyvtárak és az egyidejű használók száma nincs korlátozva, de a hozzáféréshez, az adatbázis megnyitásához be kell jelentkezni az EBSCO ügyfél-azonosító rendszerébe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!