Valér
-1 °C
0 °C

Számítógépbemutató terem óvodásoknak

MTI
2003.09.17. 15:06
A Bluefish Computers Kft. szerdán Budapesten bemutatta az óvodásoknak és a kisiskolásoknak szánt billentyűzetet és számítógépeket. A gépeken a Profi Média Kft. által készített készségfejlesztő, illetve logikai programok futnak.

A bemutatót megelőző sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 20 millió forint törzstőkével létrehozott kft. a jövő év első negyedévére a nagyobb megyeszékhelyeken két éven belül pedig az összes nagyvárosban boltot nyit. Az eseményen Balogh György, a Bluefish ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 2001 nyarán alakult társaság tavaly egymilliárd forint árbevételt ért el, amit az idén 50 százalékkal szeretnének növelni. A társaság a megyeszékhelyeken a budapestihez hasonló PiCi Kuckóra keresztelt számítógépes helyiségeket rendez be óvodásoknak és kisiskolásoknak.

A sajtótájékoztatón résztvevő szakemberek elmondták, hogy már óvodáskorban is nagyon fontos az, hogy a gyerekek megismerkedjenek olyan készségfejlesztő informatikai programokkal, amelyek fejlesztik a koncentrálóképességet, a memóriát, a logikát és a térlátást. Ezek ugyanis azok a készségek, amelyek nagyon fontosak ahhoz, hogy a gyerekek az iskolában jól szerepeljenek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!