Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Olcsóbb közigazgatást hoz az elektronizálás

Napi Gazdaság
2003.09.19. 08:32
Magyarország lépéshátrányban van a fejlett országokhoz képest az elektronikus ügyintézés terén, ezért igen fontos lenne a magyar információs társadalom stratégiájának mielőbbi elfogadása, mondta Bakonyi Péter, az informatikai tárca helyettes államtitkára egy csütörtöki konferencián. A stratégia várhatóan októberben kerül a kormány elé.

Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára úgy véli, hogy a program keretében megszülető elektronikus kormányzat egyik előnye a jelenleginél olcsóbb közigazgatás lesz. Elmondása szerint a lakosság és a vállalkozók részéről leginkább az okmányokkal, valamint az adózással kapcsolatban vetődik fel az elektronikus ügyintézés szükségessége.

A stratégia egyébként 10-15 évre jelöli ki az információs társadalom kialakításával kapcsolatos célkitűzéseket. Magyarország ezzel a stratégiával bekapcsolódhat az eEurope 2005 programba, ám ehhez az unióval is össze kell kapcsolni az infrastruktúrát. Ennek érdekében már folyik a hazai gerinchálózat kialakítása, és ez az év végén már rendelkezésre is fog állni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?