Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kína részt vesz a Galileo kifejlesztésében

TecChannel
2003.09.22. 16:00
Az EU és Kína megállapodott az ázsiai ország részvételéről az európai műholdas navigációs rendszer kifejlesztésében. Az erről szóló formális megállapodást az EU közlekedési minisztereinek október 9-i találkozóján terjesztik az EU-tagállamok és a kínai államtanács képviselői elé. A dokumentumot október 30-án, az EU-kínai csúcstalálkozón írják alá.

Kína segítségével a Galileo világszerte mértékadó helymeghatározó infrastruktúrává válik, jelentette ki az Európai Bizottság Galileo programért felelős alelnöke, Loyola de Palacio.

Kína mindkét fél előnyére aktívan részt kíván venni a rendszer felállításában és működtetésében, jelentette ki Xu Guanhua kínai tudományos és műszaki miniszter a Pekingben létesült kínai-európai műholdas navigációs oktatóközpont megnyitóján.