Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Időlegesen leáll a paksi harmadik blokk

MTI
2003.09.23. 15:52
A hét végén, szombatról vasárnapra virradó éjjel megkezdődik az atomerőmű harmadik blokkjának leállítása a tervezett 26 napos főjavításra - jelentette be Kovács József üzemviteli igazgató kedden Pakson az atomerőmű sajtótájékoztatóján. Az elmúlt hét végén az országos rendszerirányító kérésére az 1. és 4. blokkon másfél órára 25-25 megawattal csökkentették a teljesítményt.

Az üzemi események sorában szólt az igazgató arról is, hogy a Duna ismételten alacsony vízállása miatt előreláthatóan csütörtöktől újra elrendelik a kisvizes intézkedési terv egyes fokozatát. A jelenlegi 85,26 méteres vízállás az előrejelzések szerint akkorra éri el a Balti-tenger feletti 85 méteres szintet - fűzte hozzá.

Az április 10-11-i üzemzavar helyreállítási programjával kapcsolatban Kovács József elmondta: folyik a tervszerű felkészülés, ismételt méréseket végeznek a tisztítótartály mellett elhelyezett neutronfluxus-mérővel, valamint tovább folytatják a tartály belsejében a sérült üzemanyag-kazetták kamerás vizsgálatát. Ezekről a vizuális vizsgálatokról továbbítják a szükséges információkat a helyreállítással megbízott TVEL cég szakemberei számára, hogy a különböző manipulátorok, szerszámok mozgatásának kidolgozásához minél alaposabb ismereteket szerezhessenek.