Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Telekom Austria veheti meg a bolgár mobiltársaságot

MTI
2003.09.25. 16:19
A Telekom Austria (TA) felügyelő bizottsága csütörtökön hozza meg a döntést az ajánlat benyújtásáról a bolgár MobilTel privatizációs tenderére. A könyvek áttekintését a TA már az elmúlt hét péntekén lezárta. Sajtóértesülések szerint a TA tudomására jutott tények megfeleltek elvárásainak. A vásárlás finanszírozásának mikéntje azonban változatlanul nyitott kérdésnek számít. Külső szakértők a MobilTel piaci értékét 1,3-1,5 milliárd euróra becsülik.

A MobilTel lesz a TA negyedik külföldi leányvállalata, amennyiben megvásárlása mellett dönt, és elnyeri a tendert. A Telekom Austria jelenleg Szlovéniában, Horvátországban és Liechtensteinben vetette már meg a lábát leányvállalatai révén. A 29 százalékos telítettségű bolgár mobiltelefon piac el nem hanyagolható növekedési potenciált képvisel. Több mint kétmillió előfizetőjével és 72 százalékos piaci részesedésével a MobilTel a bolgár mobil távközlési ágazat uralkodó szereplőjének számít.

A Handelsblatt értesülése szerint a bolgár mobil távközlési vállalat privatizációja iránt a magyar Matáv, a brit Vodafone a Telenor és Telia-Sonera skandináviai cégek is érdeklődnek. A lap azonban az osztrák vállalatot tekinti esélyesnek.