Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A RIAA ejti a vádat egy nagymamával szemben

MTV
2003.09.26. 14:38
Az amerikai lemezkiadókat tömörítő RIAA visszavonta a 66 éves Sarah Seabury Ward ellen indított bírósági beadványát, miután az idős matróna kijelentette, hogy soha életében nem töltött le illetve használt P2P alkalmazást.

A reménybeli alperes és férje vallomását alátámasztja az a tény, hogy Macintosh számítógépük van, amely tudvalevőleg inkompatibilis a Kazaa fájlcserélő hálózattal. Az ellenük megfogalmazott beadvány szerint viszont több mint 2000 zeneszámot tettek elérhetővé más felhasználók számára.

A Ms. Ward egyike a RIAA által per alá volt 261 felhasználónak. Eddig egy alperes, a 12 éves Brianna LaHara édesanyja kérte 2000 dolláros bírság fejében az eljárás leállítását.

A vádlottak azonosításához a RIAA az internetes szolgáltatók adatait használta. A Ward házaspár esetében az okozhatott zavart, hogy az esetenként és véletlenszerűen kiosztott IP-szám miatt alighanem más helyett vetült rájuk a gyanú árnyéka.