Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Memóriában vezet a Samsung

MTI
2003.09.29. 13:21
A dél-koreai Samsung Electronics Co Ltd. számára kifizetődőnek bizonyult a memória áramkörök gyártástechnológiájának fejlesztésébe invesztált hatalmas tőke, mivel haszonkulcsának jelentős javulását sikerült ezáltal elérnie.

A Samsung a harmadik és negyedik negyedévre a szakértők által jelenleg 30 százalék körülire várt haszonkulcsának ugrásszerű javulását jelezte előre, miközben a konkurens Hynix és a Micron negatív kulccsal dolgoznak.

A stagnáló memória áramkör piacon a Samsung az egyetlen nyereséges szereplő. A Micron és a Hynix pedig veszteségeik tükrében technológia-fejlesztő beruházásaikat is befagyasztották. A ciklussal ellentétes ütemben végrehajtott beruházási gyakorlat már a korábbi gazdasági hullámvölgyekben is a Samsung stratégiájának a helyességét igazolta és minden esetben a dél-koreai cég piaci részesedésének növekedését eredményezte.