Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vihar az osztrák mobilpiacon

APA
2003.09.30. 10:21
Egy osztrák bíróság döntése nyomán az ország harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója, az One úgy véli, a Mobilkom Austriának vissza kell adnia Bécsben három frekvenciasávot.

A Mobilkom szerint ez tévedés, valamennyi sávjuk rendelkezésre áll, és változatlanul használják ezeket. Az One jogi osztálya szerint viszont ez hírközlő berendezés jogtalan üzemeltetésének számít. A három 1800-as sáv kiadásáról szóló határozat ugyanis a bíróság szerint semmis.

A vita hátterében az áll, hogy a Mobilkom még 1999-ben ingyen kapta meg az 1800-as sávokat. Ha az One igazat kap, akkor a konkurens cégnek négy sávból hármat vissza kell adnia. A Mobilkom a bírósági döntést úgy értékeli, hogy az csupán formai hibákat tártak fel a sávok kiosztásában.

A területért felelős felügyelet (RTR) eközben hallgatásba burkolózik, és elzárkózik a folyamatben levő ügy kommentálásától.