Árpád
-2 °C
4 °C

A Playstation2, az bizony számítógép

pte
2003.09.30. 13:34
A Sony Playstation 2 (PS2) nem játékkonzol, hanem számítógépnek minősül. Erre a döntésre jutott az Európai Bíróság döntését felülvizsgáló feljebbviteli tanács. Mivel a játékkonzolok vámja magasabb a számítógépekénél, a Sony a Wall Street Journal értesülései szerint hamarosan több millió eurós vámvisszatérítésre számíthat.

A Sony azzal érvelt, hogy a PS2 a processzorteljesítménye alapján számítógép besorolás alá kell essen. A másodfokú bíróság elfogadta ezt az álláspontot, és kijelentette, hogy "egy készülék besorolását az alkotó komponensek, és nem a felhasználás célja határozza meg."

A felhasználók számára ugyanakkor nem hoz egy fillér nyereséget sem a döntés. Bár jelentős összegről van szó, annyit ez mégsem ér el, hogy az árakban bármi változhatna, jelentette ki Nick Sharples, a Sony szóvivője.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?