Krisztina
18 °C
24 °C

Biokultúra nap a budapesti vásárközpontban

Index
2003.10.02. 13:06
A Biokultúra egyesület a Hungaromed kiállítás és szakkonferencia keretében az idén is megrendezi a hagyományos őszi szakmai rendezvényét a Biokultúra Napot. Az 2003. október 3-án a vásárközpont F2 pavilonjában zajló konferencia vezérgondolata az " Ökotermékek a hazai és Európai Uniós piacon".

Az előadások három téma köré csoportosulnak: a biogazdálkodás jelene Magyarországon, a piac bővítésének lehetőségei és a termékfeldolgozás, illetve a biokereskedelem és marketing aktualitásai.

A konferenciát Németh Imre földművelési és vidékfejlesztési miniszter nyitja meg, majd Kis Zoltán a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára tart előadást "Az ökológiai gazdálkodás a környezetvédelem szolgálatában, a biogazdálkodás jövője a nemzeti parkok területén" címmel.

Ezt követően Haraszthy László természetvédelemért felelős helyettes államtitkár beszámolója hangzik el a természetvédelemről és agrár-környezetgazdálkodásról. A nap folyamán bemutatkoznak a nonprofit szervezetek valamint további előadásokat hallhatnak, biotermék versenyen és kóstolón vehetnek rész a látogatók.