Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

Miniszteri biztos irányítja az EDR kialakítását

Index
2003.10.02. 13:25
Az egységes digitális rádiótávközlő rendszerről (EDR) szóló 1074/2003. (VII.24) kormányhatározat módosítás az EDR kialakításával kapcsolatos tevékenységet az informatikai és hírközlési miniszter hatáskörébe helyezte át. Korábban a projekt felelőse a Miniszterelnöki Hivatalt (MeH) vezető miniszter volt.

Kovács Kálmán, informatikai és hírközlési miniszter a projekt fontosságára és nagyságára való tekintettel a projekt vezetésére 2003. szeptember 1-től Pesti István személyében miniszteri biztost jelölt ki. Pesti István villamosmérnök, számítástechnikai szakmérnök jelentős tapasztalatokkal rendelkezik az informatika és a digitális rádiótávközlés területén. 1991-ig a Magyar Honvédség Híradó és Informatikai csoportfőnök-helyettese volt, ezt követően több távközlési és informatikai cégnél dolgozott ügyvezetőként, illetve vezérigazgatóként. 2002-2003-ban a UPC Magyarország Kft. operatív vezetője volt.

Pesti István alapvető feladata az EDR megvalósításával kapcsolatos tárcaközi koordináció erősítése, valamint a kormányhatározatban meghatározott feladatok határidőre történő végrehajtásának biztosítása.