Kinga, Kincső
16 °C
32 °C

Állami 3,5 milliárdos PC beszerzés

MTI
2003.10.08. 01:27
A Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóság (MKGI) 3,54 milliárd forint keretösszegben szerez be Intel és AMD processzor alapú személyi számítógépeket. A központosított közbeszerzés összesen 1010 intézmény részére történik.

A Közbeszerzési Értesítő szerint a hirdetmény közzétételével indított tárgyalásos közbeszerzési eljárás magába foglalja a rugalmasan konfigurálható személyi számítógépek szállítását, a kiegészítőket és a kapcsolódó szolgáltatásokat.

A megállapodás 2004. július 31-ig érvényes. A kiírás szerint 12 részteljesítésben hirdették meg a tendert, attól függően, hogy kelet-magyarországi, nyugat-magyarországi illetve budapesti székhelyű közigazgatási intézmények ellátásáról van szó. Ezeket egyenként 4-4-4 részteljesítésre bontották, a szerint, hogy AMD, Intel Pentium 4,3 Gigahertzes (GHz), 2,4 GHz-es, illetve ez utóbbiból egy másfajta chipkészletű processzorral szerelik-e fel a számítógépet.

A 12 részteljesítés közül 6-ot, 1,72 milliárd forint értékben a Albacomp Rt., a Delta Elektronik Kft., a Minor Rendszerház Rt., és a Nádor Rendszerház Rt. közös ajánlata nyert el. Egy 220 milliós megbízást kapott a Fefo Kft. A Kventa Kft. 3 szállítást végezhet összesen 660 millió forintért.

Egy-egy 320 milliós kategóriát nyert a Flaxcom Kft., PC-Box Kft., ProComp Kft., illetve a Selectrade Kft., Euro One Rt., Máv Informatika Kft. közös ajánlata.