Hermina
15 °C
27 °C

Nemzetközi tudományos fórum lesz Budapesten

MTI
2003.10.08. 09:24
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) által november 8-tól 10-ig rendezett World Science Fórumra eddig 63 országból háromszáznál többen jelezték részvételüket a tudomány, a gazdaság, a politika területéről. Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke szerint a fórum feltételezhetően olyan következtetéseket lesz képes levonni, amelyek rávilágítanak: merre tart a világ.

Az eseményre nemcsak tudósok, hanem a társadalom különböző szereplői: pénzügyi szakemberek, közgazdászok, a politikai élet résztvevői, a művészetek kiemelkedő személyiségei, valamint az oktatásért, tudományért felelős miniszterek is meghívást kaptak.

A tanácskozás előadói között olyan személyiségek szerepelnek, mint például Lámfalussy Sándor professzor, az "euró atyja"; Goverdhan Mehta kémikus professzor, az Indiai Akadémia volt elnöke; William A. Wulk professzor, az Amerikai Mérnökakadémia elnöke; Viscount Etienne Davignon professzor, Európa egyik legjelentősebb pénzügyi befektetője; Craig Venter professzor, az emberi génállomány első feltérképezője, Roska Tamás professzor, az információs technológia kiemelkedő képviselője.