Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Egységes árú a német Vodafone GPRS-roamingja

TecChannel
2003.10.10. 12:14
November 27-től a GPRS-roamingot a Vodafone és nyugat-európai parnerei hálózatában egységes áron vehetik igénybe a német felhasználók. A Mobile-Data és Business-Data átalánydíjas tarifák esetében 100 KB átvitele egyaránt 59 eurócentbe kerül. Ehhez adódik az egyszeri 40 centes kapcsolási díj.

A GPRS-by-Call (forgalom alapú számlázást választó) ügyfelek külföldön a jövőben 10 kilobájtonként 29 eurócentet fizetnek a jelenlegi 39 cent helyett, ha a "Vodafone live" portált böngészik. A mobilszolgáltató portálján kívüli forgalom után 10 KB viszont továbbra is 39 centbe kerül. Az online kapcsolat puszta fenntartása után felszámított óránkénti 9 centes összeg változatlan marad.

Ezzel a roaming árak egységessé váltak, a Németországon belüli használattal összevetve viszont továbbra is igen magasak. Aki például Business-Data opciót választva szörföl, külföldön 1 MB forgalom után majdnem 6 eurót fizet, belföldön viszont csak 1,59 eurót számítanak fel neki.

Az új tarifák Nagy-Britanniában, Hollandiában, Dániában (TDC), Finnországban (Radiolinja), Ausztriában (Mobilkom), Olaszországban, Spanyolországban, Svédországban, Írországban, Franciaországban (SFR) és Svájcban (Swisscom) érvényesek. A magyar Vodafontól nem sikerült megtudnunk, miért nem vagyunk benne a fenti listában, és a hazai ügyfelek választhatnak-e hasonló GPRS átalányt.