Gusztáv
-4 °C
1 °C

November 12-én hallgatják meg a Microsoftot

Yahoo!
2003.10.13. 11:04
Az Európai Bizottság sajtóértesülések szerint november 12-én kívánja meghallgatni a Microsoftot annak piacvezető szerepével való vélt visszaélése miatt. A Bizottság azt rója a szoftverkonszern szemére, hogy a konkurens szoftvereket versenyt korlátozó üzleti stratégiával szorítja ki a piacról.

A konkrét panaszok közé tartozott, hogy a Microsoft médialejátszója, a Media Player csak a széles körben használt Windows operációs rendszer részeként férhető hozzá. A Bizottság ezért arra kívánja kötelezni a Microsoftot, hogy változtassa meg e program terjesztési stratégiáját, valamint adja ki a szerverszoftvere forráskódját.

A szóbeli meghallgatáson a szoftverkonszern és kritikusai egyaránt alkalmat kapnak arra, hogy megvitassák a Bizottság által az elmúlt három évben kidolgozott intézkedéseket. Ezen kívül a Microsoft alkalmat kap arra, hogy nyilatkozzon a Bizottság által javasolt jogi lépésekkel kapcsolatban. Erre különben írásban is lehetőség nyílik. A meghallgatás viszont három napnál nem tarthat tovább.