Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Bandai részvényeket vásárol a Nintendo

MTI
2003.10.22. 15:59
A Bandai játékgyár közleménye szerint a Nintendo elmúlt napokban végrehajtott részvényvásárlása nem tekinthető egy küszöbön álló felvásárlás előjelének. A Nintendo szóvivője is hasonló értelmű nyilatkozatot tett, hangsúlyozva, hogy nem áll szándékában a Bandai felvásárlása, de megfelelő árfolyam esetén nem zárkózik el részvénycsomagok átvételétől.

Az elmúlt hét csütörtökén a Nintendo 1,28 millió Bandai részvényt - egy 2,6 százalékos pakettet - vásárolt fel, de akkor is cáfolta, hogy átvételi szándék vezérelné. A mostani vásárlással a Nintendo már bekerült a Bandai tíz legnagyobb tulajdonosai közé.

A legnagyobb japán játékgyár, a Bandai videójátékokat is készít a Nintendo GameCube játékkonzoljához és Game Boy Advance kézi játék berendezése számára.

A Bandai elnöke szerint csak az üzleti kapcsolatok erősítéséről van szó. A szorosabb együttműködés mindkét fél számára hasznos lehetne; a Nintendo például a Bandai tapasztalataira és csatornáira építve fejleszthetné Mario és Zelda játék figuráit terjesztő franchise üzletágát, míg a Bandai a Nintendo globális marketing hálózatának előnyeit használhatná ki.