Sára, Márió
2 °C
6 °C

A Siemens további öt évig támogatja a Műegyetemet

2003.11.05. 14:48
A Siemens magyarországi csoportja bejelentette, hogy további öt évig támogatja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet és annak karait. Az erről szóló megállapodást ma írta alá a BME és Siemens vezetősége.

A magyarországi Siemens 1999 óta több mint 200 millió forinttal járult hozzá az egyetem kutatási-oktatási feltételeinek javításához. A 2004. évre tervezett támogatási összeg tízmilliós nagyságrendű. A Siemens a további években is lehetőségei szerint segíti a fiatal mérnöknemzedékek magas színvonalú képzését.

A megállapodások aláírását követően átadták az idei Siemens-díjakat: 500 ezer forintos kutatói díjban Dr. Kiss Gábor részesült, az Atomfizika Tanszék adjunktusa, öten kaptak PhD tanulmányaik támogatására 300-300 ezer forintos, egy évre szóló ösztöndíjat, négyen pedig kiemelkedő színvonalú diplomamunkájukért vehettek át 100 ezer forintos díjat. A 2003. évi Siemens Professzori Ösztöndíjban Dr. Vajtha László, az Irányítástechnikai és Informatikai Tanszék adjunktusa részesült.