Auguszta
-3 °C
2 °C

Elfogadták az információs társadalomstratégiát

MTI
2003.11.18. 12:41
A közigazgatási államtitkári értekezlet elfogadta a magyar információs társadalom stratégia tervezetét, amely így várhatóan szerdán kerül a kormány elé, jelentette ki kedden Bakonyi Péter, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium helyettes államtitkára.

Bakonyi Péter a Kormányzati Informatikai Rendszerek Biztonsága konferencián kijelentette, hogy Magyarországnak még sok tennivalója van az információs társadalom építése és az informatikai biztonság területén, s ezért is szükséges egy átfogó stratégia.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a magyar információs társadalom stratégia az egyik kiemelt feladatként az informatikai biztonság megteremtését nevezi meg. Hozzátette: az Európai Unióban nagy súlyt helyeznek az informatikai biztonságra, s ezért Magyarországnak is minél hamarabb előre kell lépnie ezen a területen.

Az uniós követelményekről elhangzott, hogy az eddig többnyire zárt kormányzati informatika rendszereket meg kell nyitni az állampolgárok előtt, s ezek fejlesztésével a népesség számára is elérhető szolgáltatásokat kell nyújtani.