Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Körvonalazódnak a Sulinet Expressz szigorítások

MTI
2003.11.28. 14:25
Januárban bizonyos termékek kikerülnek a Sulinet Expressz programból, így nem lehet adókedvezményt igénybe venni digitális videokamera, projektor, bizonyos hangfalak, illetve a különböző játékoknál használható botkormányok vásárlása esetén, közölte az oktatási miniszter a távirati irodával.

Ezek a termékek közvetlenül nem kapcsolódnak az oktatási tevékenységekhez. A programból kikerülő termékek az eddigi forgalmon belül minimális tételt jelentettek, az eladott összérték maximum fél százalékát tették ki, mondta Magyar Bálint.

Szavai szerint létrejött egy programtanács, amely ezentúl folyamatosan dönt a termékek programba való bekerüléséről, illetve adott esetben kikerülésükről. Magyar Bálint elmondta: az év végéig mintegy 10-12 milliárdos forgalommal számolnak a Sulinet Expressz programban. A júliusi indulás óta több mint 17 ezer számítógépet értékesítettek és mintegy 30-40 ezer számítógépet "javítottak fel".

A program a pedagógusoknak, a diákoknak és a diákok szüleinek biztosít lehetőséget arra, hogy évi 60 ezer forint adókedvezmény igénybevételével számítógéphez, számítástechnikai eszközökhöz jussanak.