Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Virtuális oktatótõzsde indult

Index
2003.12.05. 13:59
Internetes környezetben mûködõ, a tõzsdék és pénzpiacok mûködésével foglalkozó oktatási és szimulációs portál indított az AITIA Rt. vBroker néven.

Az interaktív rendszer alkalmas a tõzsde mûködésének megismertetésére. A vBroker szimulációs rendszerében ki is lehet próbálni a megszerzett tudást. A honlapra bejelentkezõ felhasználók egy intelligens ágenssel beszélgetve juthatnak hozzá a szükséges információkhoz. A kommunikáció magyarul folyik. A rendszer használatakor a felhasználó kiválaszt egy "virtuális tanácsadót", aki segíti az ismeretek elsajátításában.

A tanácsadó tudásbázissal rendelkezik, az abban tárolt adatokról felvilágosítással szolgál. A beszélgetõ komponens virtuális személyiséggel, illetve grafikus (animált) képpel is rendelkezik.

A friss tõzsdei és pénzügyi adatokat az Inter-Európa Bank szolgáltatja a vBroker.hu számára. A portál tananyagát a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem MBA képzésén folyó Pénzügyi piac kurzus alapján állították össze, az egyetem közremûködésével.