József, Bánk
-6 °C
0 °C

Egymilliárd a kistelepülések környezetvédelmi fejlesztéseire

Index
2003.12.29. 14:52
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVVM) decemberben közel ezer önhibáján kívül hátrányos helyzetben lévő kistelepülési önkormányzatnak nyújtott támogatást a környezet védelmét szolgáló fejlesztéseikhez.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2003-ban a "Zöld Forrás" pályázati rendszer Zöld Falu programja keretében különített el forrást a kistelepülések támogatására. A pályázatok decemberi értékelése nyomán mintegy ezer kistelepülés összesen egymilliárd forint összegű támogatásban részesül.

A program vissza nem térítendő, önrész vállalása nélküli, maximum másfél millió forint összegű támogatás lehetőségét biztosította. A közel ezer érintett önkormányzat a környezet minőségét javító beruházásokra, illetve környezetvédelmi programjaik elkészítésére pályázhatott. Másfél millió forint erejéig egy település több programra is benyújthatta igényét.

A KVVM közleményében hangsúlyozza, hogy 2004-ben is támogatni kívánja az önkormányzatokra háruló környezetvédelmi feladatok teljesítését.