Sára, Márió
2 °C
6 °C

Együttműködik a Sanoma és a Profession.hu

MTI
2004.01.26. 11:05
Stratégiai megállapodást írt alá a Sanoma Budapest a Profession.hu és a Jobmonitor.hu online álláskeresők tulajdonosával, az e-Ventures Kft.-vel, közölték az érintett szervezetek az MTI-vel. A közlemény szerint a megállapodás keretében a Profession.hu internetes állásközvetítő aktuális ajánlatait a Sanoma médiafelületein teszi közzé. Az együttműködés elsősorban a Sanoma médiacég internetes lapjaira vonatkozik, de jelennek meg hirdetések a lapkiadó nyomtatott üzleti kiadványaiban is.

A most megkötött megállapodáshoz hasonlót valósított meg nemzetközi szinten a Yahoo, amikor 2001-ben megvásárolta az egyik legnagyobb amerikai online álláskeresőt, a Hotjobs-t, aminek következtében mindkét cég jelentős bevétel-növekedést ért el. A Profession.hu az egyik leglátogatottabb online álláskereső oldal, amelyet a Medián Webaudit mérései alapján hétköznapokon általában 8-9 ezren keresnek fel.

A Sanoma Budapest Kiadói Rt. 26 kiadványával Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata. A kiadó a leányvállalatával együtt a magazinpiacon 32 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, több mint 400 munkatársa van, és 15 milliárd forintot meghaladó éves árbevételt ér el.