Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Szélessávot fejleszt a Deutsche Telekom

MTI
2004.01.29. 16:15
A Deutsche Telekom az elkövetkező három évben nagy hangsúlyt fektet szélessávú internetes szolgáltatása, a T-DSL lendületes fejlesztésére. A cél 2007-ig tízmillió előfizető elérése, ehhez azonban infrastruktúrájának nagyobb törvényi védelmére tart igényt.

Kai-Uwe Ricke, a Deutsche Telekom igazgatótanácsának az elnöke szerint nincs értelme olyan beruházásokat végrehajtani, amelynek nem biztosítható elfogadható kockázattal a megtérülése. Óvva intette ezért a törvényhozókat a szélessávú internet szolgáltatási szektor túlzott mértékű szabályozásától. A hatóságok és a Deutsche Telekom már hosszabb ideje egymásnak ellentmondó véleményen vannak a DT hálózatának a versenytársak előtti megnyitása kérdésében.

A Deutsche Telekom technológia-fejlesztéssel növelni kívánja a T-DSL hálózat átviteli sebességét. A jövőben az előfizetők választhatnak majd egy-, kettő-, illetve három megabit per szekundumos átviteli sebességet biztosító díjcsomagok között. Az új előfizetési csomagokat a CeBIT számítástechnikai kiállítás és vásáron mutatják majd be.