Géza
-12 °C
-4 °C

Közösen gyárt mobilt a Hitachi és a Casio

MTI
2004.02.03. 16:10
A Casio Computer Co. és a Hitachi Ltd. április elején közös vállalkozást hoznak létre leválasztott mobiltelefon gyártó érdekeltségeik egyesítésével. Az új vállalat Casio Hitachi Mobile Communications Co. néven a mobiltelefon-készülékek előállításának teljes vertikumát végzi majd, azaz a fejlesztéstől és a tervezéstől kezdődően, a gyártáson keresztül egészen a marketingmunkáig és az értékesítésig minden feladatkört ellát.

A cég elnökét a Casio, alelnökét pedig a Hitachi adja. A vállalat 3 milliárd jen alaptőkével kezdi meg működését. A részvények 51 százaléka a Casio, 49 százaléka pedig a Hitachi tulajdonában lesz, azaz a 60 ezer kibocsátásra kerülő törzsrészvényből 30.600 a Casio, 29.400 pedig a Hitachi birtokába kerül. A cég 350 főt foglalkoztat majd.

A kezdeményezés célja a mobiltelefonok fejlesztésének a meggyorsítása, különös tekintettel a külföldi piaci igényekre. A Casio a szórakoztató elektronikai termékei gyártása során felhalmozott nagysűrűségű félvezetőelem gyártási és képfeldolgozási technológiáit, a Hitachi pedig nagysebességű adatátviteli technológiáját, rendszertervezési tapasztalatait és más technológiai fejlesztéseit apportálja az új vállalatba.