Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Malév jegyek az internetről

Népszava
2004.02.05. 08:14
A nemzeti légitársaság vezetői úgy tervezik, hogy 2009-ben az eladott jegyek 80 százalékát már a világhálón foglalják majd le az utasok, írta Népszava. Tavaly december 22-én kezdte meg a Malév Rt. az internetes helyfoglalást, jegyeladást, és alig másfél hónap alatt 26 millió forintos árbevételt könyvelhetett el. A legnépszerűbb célállomások London, Berlin, New York és Brüsszel.

Az internetes jegyvásárlási program indítását követően már az ötödik percben jelentkezett az első utas, idézte a lap Nemes Ervin, a Malév Rt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettesének szavait. Mostanáig 436-an vették igénybe a lehetőséget. Az internetes ügyfelek 65 százaléka Magyarországról, 35 százaléka külföldről jelentkezett.

A szakember elmondta: terveik szerint 2007-ben a jegyek 60, 2009-ben pedig 80 százalékát értékesítik majd a világhálón. Két év alatt a társaság összesen 92 millió forintot fordít az internetes jegyvásárlási rendszer fejlesztésére és működtetésére. Egyebek mellett a Malév járatok külföldi repülőtérről indulására is lehet majd a világhálón jegyet vásárolni. Alig másfél hónap alatt az internetes üzletágból 26 millió forintos árbevételt könyvelhetett el a Malév.