Alfréd
-2 °C
2 °C

Persányi Miklós és a Fidesz környezetvédelmi szakértőinek találkozója

Index
2004.02.10. 15:31
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) örömmel fogadja a FIDESZ zöld tagozatának készségét arra, hogy "támogassa a tárca mindazon törekvéseit, amelyek az embereket érő környezeti ártalmakat csökkentik, környezeti biztonságukat növelik, segítenek megőrizni és gyarapítani hazánk természeti örökségét, kincseit". Ezt hangsúlyozta Persányi Miklós miniszter Medgyesy Balázzsal, a tagozat vezetőjével és Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselővel folytatott megbeszélésén, kedden, a minisztériumban.

A konzultációról kiadott közlemény szerint a miniszter egyebek mellett tájékoztatást adott az idei költségvetés adta lehetőségekről a környezet-, a természetvédelemben és a vízügy területén; továbbá az EU környezetvédelmi támogatásainak fogadásáról, valamint a kormány bős-nagymarosi vízlépcsőrendszerrel és a Dráván a horvátok által tervezett vízerőmű kérdésében tervezett intézkedéseiről.

Persányi Miklós rámutatott, hogy minden jó szándékú támogatásra szüksége is van a tárcának idei céljai megvalósítása érdekében, hiszen a meghirdetett nagyszabású programok csak társadalmi összefogással valósulhatnak meg, ugyanakkor pártállástól, politikai meggyőződéstől függetlenül vállalhatók valamennyi, a tiszta, szép és egészséges Magyarországért tenni kész ember számára.

Ilyen program például a települési környezetvédelem - benne a csatornázás, szennyvíztisztítás és a hulladékgazdálkodás - nagyszabású fejlesztése az EU támogatási alapjainak bevonásával, vagy a Vásárhelyi terv, amely a Tisza mentén élők árvízi biztonságát, s egyben a térség felemelkedését szolgálja. Persányi Miklós hangsúlyozta, hogy ezek a programok a költségvetési takarékossági intézkedések közepette sem szenvednek csorbát, a kormány garantálja, hogy a Brüsszelből érkező pénzekhez a hazai költségvetési forrásokhoz rendelkezésre álljanak, s a Vásárhelyi terv munkálataira is megvan az eredetileg ez évre tervezett 8 milliárd forint.