Ervin
14 °C
22 °C

Megjelentek az első DVD-Audio/CD hibrid lemezek

Hazi-Mozi.hu
2004.02.10. 16:07
A DVD-Audio/CD hibrid "flip lemez", vagy új elnevezése alapján DualDisc" úgy tűnik a DVD-Forum jóváhagyása nélkül is kezdi meghódítani a piacot.

A nagyfelbontású hanglemezformátumok versengésében a DVD-Audio ellenlábasa az SACD kétrétegű hibrid változata mindig is biztosította a lejátszási kompatibilitást a hagyományos CD-játszókkal.

A CD-játszókkal kompatibilis hibrid, egyik oldalán CD, másik oldalán DVD-Audio "DualDisc" technikai problémái - nevezetesen a szabvány által előírtnál nagyobb vastagsága - ellenére úgy tűnik, mégis utat tör magának. Az amerikai Audio Revolution magazin szerint a Seattle és Boston városokat érintő piacfelmérés során már meg is jelentek az első ilyen lemezek.

A jórész a Warner Music Group által kiadott lemezek mellett érdekes módon az SACD formátum "gazdája" a Sony, pontosabban a Sony Music is részt vesz a "DualDisc" piacfelmérésében, és más kiadók mellett a Universal Music Groups valamint az EMI kiadványai is szerepelnek az egyenlőre 15 lemezt tartalmazó listán.

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft