Alfréd
-3 °C
3 °C

Eltérő műszaki feltételek a felsőoktatásban

MTI
2004.02.11. 12:43
Az egyetemek számítógéppel való ellátottságáról a hallgatók kevesebb mint fele (47 százalék) vélekedett pozitívan, egynegyedük (25 százalék) közepesnek minősítette azt, míg közel egyharmaduk (27 százalék) nem elégedett e tekintetben, állapítja meg az a reprezentatív felmérés, amelyet 19 egyetem 5000 diákja között a közelmúltban készített az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI).

Az első tíz legjobbnak minősített kar között két egyetem - a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, illetve a Miskolci Egyetem - műszaki karai vezetik a listát.

Az egyetemek műszaki felszereltségének, infrastruktúrájának az állapota kapcsán a legkevésbé pozitívan a tantermek felszereltségét ítélték meg a hallgatók. A megkérdezettek 35 százaléka hármas osztályzattal minősítette ezt, és alig több mint egyharmaduk (37 százalék) ítélte egyeteme tantermeinek oktatástechnikai eszközökkel való felszereltségét pozitívan.

A hallgatók leginkább a különböző karok könyvtárainak színvonalával voltak megelégedve. A megkérdezetteknek közel kétharmada (62 százalék) jónak, vagy nagyon jónak értékelte azt, s mindössze 14 százalékuk minősítette negatívan.