József, Bánk
-6 °C
0 °C

Online erősít a Ringier

MTI
2004.02.11. 17:40
Erősíti és összehangolja, a nyomtatott kiadványaiban megjelentekkel is harmonizálja online tartalmát a Ringier Kiadói Kft., közölte Lakatos Tamás, a társaság egy héttel korábban kinevezett ágazati igazgatója szerdán az MTI-vel.

"A lapjaink révén ingyen áll a rendelkezésünkre az a tartalom, amiért a csak az interneten szolgáltatóknak jelentős összeget kell fizetniük a szerkesztőknek és az újságíróknak" - mondta az igazgató.

Véleményük szerint a világhálón is elérhető kiadványaik olvasottsága oly módon is növelhető, hogy azok a jelenleginél több egymás oldalára mutató kereszthivatkozást tartalmaznak. A Ringier online kiadványai közé tartozik a Blikk, a Magyar Hírlap és a Nemzeti Sport internetes változata, emlékeztet a távirati iroda.

"A több lábon állás a Ringier számára is előnyös" - mondta Lakatos Tamás. A részletekkel kapcsolatos kérdéseket elhárítva nem cáfolta, hogy a társaság középtávú tervei között szerepel egy horizontális internetes portál kialakítása.

A fizetős tartalomszolgáltatásról Lakatos Tamás úgy nyilatkozott, az idén még nem tervezik annak teljes körű megteremtését. Mint mondta, napjainkban még megoldatlan a felhasználók által is elfogadott, a tartalomszolgáltató számára is valós bevételt hozó internetes fizetés.