Márk
13 °C
28 °C

MakTel: 4,83 milliárd forint osztalék a Matávnak

MTI
2004.02.23. 14:53
A Matáv macedón leányvállalata, a Makedonski Telekomunikacii (MakTel) a 2003. évi nyeresége terhére 2,5 milliárd macedón dénár (10,7 milliárd forint) osztalékot fizet tulajdonosainak, döntött a MakTel közgyűlése.

A Matáv tájékoztatása szerint a többségi tulajdonos, a Stonebridge 1,3 milliárd macedón dénár (5,4 milliárd forint) összegű osztalékra jogosult. A távirati iroda számításai szerint a Matáv mintegy 4,83 milliárd forintot kap.

Tavaly a macedón számviteli szabályok szerint a MakTel nem konszolidált mérleg szerinti eredménye 2,6 milliárd macedón dénár volt, a MakTel Csoport IFRS szerint konszolidált mérleg szerinti eredménye 5,4 milliárd dénárt tett ki.

Az osztalékra jogosult tulajdonosok közül a Stonebridge Communications AD részesedése 51 százalék, a Macedón Köztársaság kormányáé 47,12 százalék és az IFC részesedése 1,88 százalék. A Matáv a jelenlegi tulajdonosi szerkezet szerint a Stonebridge 89,51 százalékos tulajdonrészével rendelkezik.

A közgyűlés a MakTel Igazgatóságát illető személyi változásokról is döntött. Horst Hermann lemondott eddig betöltött igazgatósági pozíciójáról, míg Várady-Szabó Bence, a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese munkaszerződésének lejárta miatt távozik posztjáról. Az igazgatóság új tagjai Morvai Tamás és Rolf R. Plath - áll a Matáv közleményében.