József, Bánk
-7 °C
0 °C

Felvételi verseny a világhálón

Index
2004.03.01. 11:16
A www.felvetelizo.hu oldalon március 16-tól induló versenyen bárki bebizonyíthatja, hogy mennyire ért a történelemhez, vagy az irodalomhoz. A Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) országos on-line próbaérettségi és próbafelvételi versenyét mintegy 40 ezer kérdésből állították össze.

Az internetes történelmi és irodalmi kvízjáték az érettségi és a felvételi teljes lexikális adatbázisából épül fel. A szervezők szerint minél többet játszik valaki az oldalon, egyre kisebb lesz a valószínűsége annak, hogy a felvételin olyan kérdést kap majd, amelyre nem tudja a helyes választ.

A küzdelemre elsősorban középiskolásokat és tanárokat vár a FISZ, de külön kategóriában indulhatnak a már érettségizett, tudásukat felfrissíteni akaró idősebbek is. 2003-ban, az első on-line versenyen a legszorgalmasabb játékos 40 nap alatt 562 csatát vívott, és ezzel majdnem három és fél millió pontot szerzett.

Az idei versenyre a regisztrációkat már most fogadják az oldalon a szervezők, és elindult egy teszt-időszak, melynek keretében mindenki gyakorolhat. A regisztráló diákok nemcsak magukat, hanem iskolájukat is képviselik a játékban: a legjobb eredményt elérő középiskolák pedig értékes díjakkal gazdagodhatnak.