Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Elmaradt a várakozásoktól a T-Online

MTI
2004.03.09. 15:33
A német T-Online International internetszolgáltató a negyedik negyedben a várakozások alatt teljesített, növekvő forgalom mellett. A pénzforgalmi többlet 57 százalékkal 83,2 millió euróra csökkent az egy évvel korábbihoz képest, elmaradva a 94 milliós elemzői várakozásoktól. A cég 13,1 millió előfizetőt szolgál ki, főként a hazai piacon. Forgalma tíz százalékkal 504,2 millió euróra nőtt a negyedben az egy évvel azelőttihez viszonyítva, lassabb ütemben, mint a megelőző negyedekben.

A tavalyi év egészében az adó utáni vesztesége 37,7 millió euró volt, de az idén már többletet vár adó után, és bevételeiben is emelkedést.

A hatékonyság javítása érdekében a cég kedvezőbb díjtételekkel és egyéb kedvezményekkel igyekszik ügyfeleit a csúcsidőszakokon kívüli internethasználatra szorítani. Ennek eredményeképp a bruttó nyereségrés 63,6 százalékra nőtt a negyedik negyedben, és az idén is 60 százalék felett igyekeznek tartani. A céget 73,9 százalékban a Deutsche Telekom német távközlési óriáscég birtokolja.